Kalender/Händelser

nov 8

Träff Nya Medlemmar

19:00

image: Träff Nya Medlemmar

Alla nya medlemmar välkomnas och ges en introduktion i klubbens verksamhet. Har du själv inte varit med på en sån här kväll är du självklart välkommen även om du inte är ny som medlem och vill träffa några från styrelsen. Kod till grind sjömansskolan 5132

nov 22

Medelhavet Erfarenheter och tips

19:00

image: Medelhavet Erfarenheter och tips

Medelhavet - erfarenheter och tips

Under framför allt höst och vår då det är bäst i Medelhavet har Päivi och Ott Riedberg seglat i Medelhavet med sin båt Tusan, en Nauticat 43.

Under seglingarna i Medelhavet har paret samlat erfarenheter och intryck från Spanien via Italien, Tunisien och Malta till Grekland där Tusan seglar just nu.

Päivi och Ott berättar om allt det praktiska som är bra att ha förståelse för vid seglingar i Medelhavet. Naturligtvis får vi också ta del av de pärlor i Medelhavet som man hittat med Tusan.

Kod till grinden: 5132

Parkering enbart möjlig på platser märkta ”Sjömansskolan”. Det finns en stor parkering ett par hundra meter västerut.

Dag:                   22 november

Tid:                    19:00 – 21:00

Plats:                 Sjömansskolan på Långholmen  // Digitalt

nov 29

North Sails

19:00

image: North Sails

North Sails – Lidingö

Seglen är båtens motor. De är dessutom förhållandevis kostsamma. Ändå är många långseglare förvånansvärt lite intresserade av sina segel. Varför är det så? Den 29e november träffas vi på North Sails på Lidingö för att fördjupa oss i långseglarens segel.

Frågeställningarna är flera:

  • Sätta ihop, eller snarare anpassa sin segelgarderob för långsegling, Kuttersegel, Wing on wing. Parasail. Många begrepp att reda ut, och vilka är mest rätt för dig?
  • Hur tänker man olika för Medelhavet / Atlantenvarvet eller jorden runt? Vad är det för skillnader, om det är någon skillnad?
  • Underhåll av segel och reparation ombord. Vad behöver man ha för reservdelar med sig för att kunna göra de reparationer som går att göra på havet? Vi kommer att på få se olika konkreta exempel på reparationer som man kan utföra ombord om man har med sig rätt reparationsmaterial.

En seglare med mycket stor erfarenhet av oceansegling är Anders Lewander, segelmakare på North Sails. Anders kommer guida oss genom dessa och andra frågeställningar under en kväll på loftet på Lidingö.